joi, 21 septembrie 2017

Care sunt beneficiile mierii de Manuka

                 "Aurul lichid" asa cum mai este denumita mierea, este utilizata de mai bine de 2500 de ani in toate partile lumii. Este un aliment uimitor, cu numeroase beneficii ce poate fi usor catalogat drept unul dintre cele mai miraculoase ale Naturii. 
Astazi doresc sa va vorbesc putin despre mierea de Manuka. Primul lucru pe care l-am aflat suna cam asa: "Mierea de manuka este o miere cu proprietati antibacteriene iesite din comun fiind cel mai puternic antibiotic natural cunoscut si avand uneori o eficienta chiar si de 50 de ori mai mare decat antibioticele obisnuite din farmacii."

Cu o astfel de introducere trebuie sa aflam mai multe despre ea:

                 In primul rand, Mierea de Manuka este o miere monoflora , unica in lume , adunata si preparata de albinute din floarea arborelui de Manuka (Leptospermum Scoparium), arbore care creste numai in insulele salbatice si nepoluate ale Noii Zeelande.  
                 Proprietăţile antioxidante ale mierii de Manuka protejează împotriva radicalilor liberi, care  sunt responsabili pentru o serie de probleme de sănătate, deteriorarea celulelor şi îmbătrânirea accelerată.
                 Anti-infecţioasă bacteriană şi virală, anti-fungică puternică, antiseptică, expectorantă. Uleiul esenţial de Manuka este un puternic ulei aromatic, anti-infecţios, împotriva tuturor germenilor patogeni.
                 Putem deci să-l utilizăm ca să combatem infecţiile respiratorii (prevenţie şi tratament),infecţiile urinare şi vaginale, infecţiile cutanate, deoarece este foarte plăcut şi foarte bine tolerat.
                 Putem trata abcese, băşici, ulcere, herpes, mici răni. Contribuie de asemenea eficace la evacuarea mucozitatilor din gât, bronhii, sinus.
                 Poate fi folosit şi pentru a trata numeroase afecţiuni buco-dentare, infecţii şi inflamaţii gingivale.
                 Uleiul esenţial de  Manuka poate uşura simptomele alergice, alergia la polen, la blana de animale, dermatitele.

                     Si as putea continua aproape la nesfarsit sa va povestesc despre beneficiile ei. Va voi lasa aici un link catre un articol in care veti afla concret care sunt cele 44 de utilizari ale mierii de Manuka. De asemenea, puteti gasi gama completa de miere de manuka de la vegis apasand aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu